top of page

Mestring & aktsomhet

"Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade..." - en god regel for alle som ferdes på nett.

Alle som kjører bil i Norge kan antagelig paragraf 3 i veitrafikkloven på rams. Jeg syns det er svært passende å bruke denne tilnærmingen til hvordan vi tenker sikkerhet og trygghet på nett også. Å kunne treffe gode beslutninger om sikkerhet i hverdagen krever at vi har en viss kunnskap og er bevisst de valgene vi tar.


For å formidle et godt budskap som reduserer menneskelige risikoer må vi unngå at det oppstår "kognitiv overbelastning", som fører til at budskapet glemmes veldig fort. Kognitiv overbelastning er en tilstand hvor hjernen er sliten og fungerer dårlig som følge av for mange eller for vanskelig oppgaver. Vi må derfor unngå at det blir for langt, for mye, for kjedelig, unngå at det oppfattes som et ork. Dette er en utfordring som er spennende å talke, men som absolutt alle vil kunne få til. Tenk nytt og ikke glem at det er sluttresultatet som teller.


Når man vet bedre, så gjør man bedre.God sommer!
40 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page