top of page

Verdens mest kjente hacker

Høsten 2005 satt jeg og Fred og planla programmet til vår første sikkerhetskonferanse. Vi trengte et skikkelig trekkplaster og der og da virket det helt naturlig at verdens mest kjente hacker, Kevin Mitnick måtte stå øverst på plakaten. Etter noen dagers intens forhandling var det klart, Kevin kom til Norge.


Konferansen ble en kjempesuksess, men for oss var det veldig mye mer. Kevin fløy nemlig inn til Oslo en uke før konferansen og vi fikk rikelig anledning til å bli godt kjent og hadde mye moro sammen. En kveld ble vi nesten kastet ut av restaurant Lofoten på Aker Brygge etter å ha rigget oss til der med fisk og potet, laptoper, ledninger, RFID scannere og USB pinner på den hvite duken. Vi ble svært gode venner og har fortsatt å holde kontakt gjennom alle de årene som har gått, og kommet enda nærmere hverandre gjennom et nytt samarbeid:Kevin har gjennom KnowBe4 utviklet "Kevin Mitnick Security Awareness Training", et omfattende program som sikrer at alle ansatte er skikkelig trent til å håndtere angrep og oppdage forsøk på sosial manipulering. For noen brukergrupper er det interessant å forstå nokså inngående detaljer om hvordan et angrep kan foregå. Eksempel:


INCYTE representerer KnowBe4 i alle de nordiske landene. Sammen hjelper vi deg å sikre din virksomhet mot hull i den menneskelige brannveggen. Vår jobb er å sikre at dine ansatte har kunnskap om farene forbundet med spam, phishing, malware, ransomware og sosial manipulering og kan bruke dette i sin daglige jobb.


149 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page