top of page

Kompetansebygging internt

Oppdatert: 11. jul. 2018

Det er et skrikende behov etter personell med kompetanse innen IT-sikkerhet, et behov som på verdensbasis vil nå flere millioner allerede neste år. Bare her til lands er det estimert at det eksisterende gapet mellom etterspørsel og tilgjengelig sikkerhetskompetanse bare vil øke og snart nå flere tusen. Svært mange opplever det derfor som nærmest umulig å oppdrive personell med nødvendig kunnskap og erfaring, ikke minst er det i ferd med å bli uforsvarlig dyrt.

Når prøvde du sist å finne en lærer eller instruktør som kan sikkerhet? Ett er at det er vanskelig å finne kandidater som kan gis opplæring, men hvem skal gi denne opplæringen?


Hva kan man gjøre?

Konsolidering og integrering av sikkerhetssystemer og utviklingen innen kunstig intelligens og maskin-læring vil nok bidra endel gjennom å sette fart på prosesser og gjøre eksisterende ressurser enda mer produktive. Kunstig intelligens er spådd å gjøre mange arbeidsledige de kommende årene, men hva om vi brukte kunstig intelligens til å lære opp dyktige sikkerhetsfolk? Og kan det finnes kandidater til stillinger innen IT og sikkerhet andre sektorer? Dette er selvsagt ikke uten sine utfordringer, å klare identifisere kandidater, finnes faglig utgangspunkt og ikke minst å lage en individuell plan for kompetansebygging.


A.I.-læreren:

Kunstig intelligens kan gjøre lynraske individuelle bedømminger og dynamisk tilpasse undervisningen. Er instruktørens rolle utspilt? Neppe. Instruktørene vil trolig bare ha andre roller som coach, mentor og menneskelig relasjon ift personlig utvikling.

40 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page